У периоду од 18. до 22. септембра у Севиљи (Шпанија) одржан је 80. по реду Свјетски конгрес фармације и фармацеутских наука у организацији Међународног удружења фармацеута (ФИП), са кровном темом: Pharmacy united in the recovery of health careДогађају је присуствовало више од 2300 регистрованих учесника из 104 земље, заједно са колегама из Шпаније за које се истовремено одржавао локални фармацеутски конгрес.
На конгресу су путем постер презентација били заступљени и чланови наше коморе: Јелена Ђорђић, Ђурђица Копања, Ана Голић Јелић, Желимир Јањић, Бранислава Здјелар и Снежана Мићановић.
Непосредно по завршетку конгреса 25. септембра обиљежен је Свјетски дан фармацеута са темом Апотеке уједињене у акцији за здравији свијет. Фармацеути имају велику улогу у здравственом систему и неизоставан су дио ланца снабдјевања лијековима у свакој земљи, али у већини земаља њихов потенцијал није у потпуности препознат. Ипак, улога фармацеута се стално мијења а значај који фармацеути имају у унапређењу здравља заједнице и друштва стално расте. Срећан Свјетски дан свим фармацеутима!