У просторијама Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, помоћник министра, маг. фарм. Весна Випотник, заједно са представницима Фармацеутске коморе Републике Српске, Фармацеутског друштва Републике Српске и болничких апотекара, одржала је иницијални састанак у оквиру припрема за свечано обиљежавање Свјетског дана фармацеута.
Свјетски дан фармацеута, 25. септембар, представља изузетну прилику да се истакне витална улога коју фармацеути имају у здравственом систему као здравствени професионалци, те да се обиљежи њихов немјерљив допринос унапређењу здравља и благостања заједнице. Ове године, посебан фокус ће бити стављен на рад болничких фармацеута, који својим знањем и посвећеношћу дају изузетан допринос пружању квалитетне здравствене заштите пацијентима у болницама.
Договорено је да се овим поводом организује конференција посвећена фармацеутској струци, са намјером да се овај догађај претвори у традиционалну манифестацију, која ће из године у годину окупљати стручњаке и пружати платформу за размјену знања и искустава.

На предстојећој конференцији биће представљен рад фармацеута у различитим областима здравствене заштите, уз посебан осврт на улогу болничких фармацеута. Стручна предавања ће додатно обогатити знање и праксу свих учесника. Овај догађај ће бити јединствена прилика да се прослави фармацеутска струка и укаже на њен значај у савременом друштву.

Термин конференције: 27.09.2024. у 13:00 часова
Мјесто одржавања: Административни центар Владе Републике Српске

Информације о бодовању предавања биће накнадно објављене, а све додатне детаље о конференцији можете очекивати у нашим наредним објавама. Позивамо све фармацеуте да нам се придруже у овом свечаном догађају, како бисмо заједно обиљежили Свјетски дан фармацеута и прославили нашу струку

Срдачно,
Фармацеутска комора Републике Српске