У понедјељак, 11.12. 2023. у сали хотела Мериот у Бањалуци одржана је свечана сједница Извршног одбора и Скупштине Фармацеутске коморе Републике Српске, на којој је усвојен Оквир за процјену компетенција фармацеута – први заједнички документ на коме је радна група наше коморе радила са радном групом Фармацеутске коморе Србије током претходних годину дана.

Документ су представили предсједник Извршног одбора ФКРС прим. маг. фарм. спец. Желимир Јањић, предсједник радне групе ФКРС маг. фарм. спец. Ђурђица Копања, предсједник радне групе ФКС проф. др Светлана Стојков путем видео линка, као и члан радне групе ФКС и директор ФКС маг. фарм. Славица Милутиновић.

Оквир за процјену компетенција фармацеута састоји се из пет домена, а сваки од њих од одговарајућег сета поддомена и индикатора који се прате и (пр)оцјењују. У наредном периоду из Оквир компетенција биће објављен и додатак (адендум) који ће студентима, стажерима, фармацеутима у пракси и свима онима који буду примјењивали документ пружити додатну практичну вриједност.

Документ се може преузети са линка:

Оквир за процјену компетенција фармацеута