У организацији Института за популацију и развој БиХ и Савеза за ријетке болести Републике Српске, а под покровитељством Европске уније, 4. и 5. децембра у Сарајеву је одржана Конференција о ријетким болестима у БиХ.
Конференција је одржана као завршни дио пројекта „Допринос развоју мрежа организација цивилног друштва људи обољелих од ријетких болести“ који имплементира Институт за популацију и развој. Испред Фармацеутске коморе Републике Српске скупу су присуствовали предсједник ИО прим. маг. фарм. спец. Желимир Јањић и члан ИО прим. маг. фарм. Зорица Тасовац.
Током два дана слушаоци су се детаљније упознали са самим пројектом , као и документима и мјерама које се предузимају на ентитетским нивоима у Федерацији БиХ и Републици Српској, положају особа са ријетким болестима, фармакоекономским аспектима финансирања лијекова за ријетке болести; а у панел дискусијама било је говора о добрим праксама код лијечења ријетких болести у БиХ и региону; као и новим дијагностичким моделима у њиховом откривању.
Фармацеутска комора Републике Српске захваљује организаторима на позиву за учешће на конференцији.

Конференција о ријетким болестима у БиХ